Proiectul îşi propune să stabilească tehnologia de cultivare a plantelor energetice anuale pentru producţia de biomasă care poate fi transformată în biogaz, în condiţiile specifice de climă şi sol din sudul României. 


Obiectivele proiectului sunt următoarele: 

-          Identificarea şi evaluarea culturilor anuale şi a cultivarelor (soiuri/hibrizi) în cadrul speciei corespunzător producţiei de biomasă în condiţiile specifice de climă şi sol din sudul României. 

 

-     Compararea diferitelor culturi anuale erbacee de tipul “food&feed” cu culturi perene erbacee de tipul “no-food” utilizate în biodigestia anaerobă, pentru optimizarea ciclului de producţie a biomasei energetice. 

-     Identificarea și evaluarea celor mai potrivite culturi anuale şi cultivare pentru realizarea unei rotații a culturilor corespunzătoare producerii de biomasă. 

-          Testarea şi evaluarea unor noi tehnici de cultivare a plantelor energetice anuale, cum ar fi noi distribuţii spaţiale a plantelor de cultură. 

-          Stabilirea tehnologiei de cultivare a plantelor energetice anuale pentru producerea de biomasă, în condiţiile specifice de climă şi sol din sudul României. 

-          Stabilirea unui strategii corespunzătoare pentru „conservarea apei” şi „dry farming” pentru producţia de biomasă în conformitate cu obiectivele FAO „more crop per drop” şi „grow more with less”.


© 2013 Optibioma.